مصاحبه با مهندس (( حسین افرازی)) مدیر عامل ویژگان بسپار شرق
مصاحبه با مهندس (( حسین افرازی)) مدیر عامل ویژگان بسپار شرق
در این مصاحبه که با مهندس حسین افرازی مدیر عامل شرکت ویژگان بسپار شرق انجام شد ، ایشان ضمن معرفی شرکت و تاریخچه ی آن ، از معضلاتی که در راه تولید در کشور وجود دارد با ما سخن گفتند.خلاصه ای از صحبت ها ایشان را به صورت مکتوب میتوانید مطالعه کنید:
لطفا خود و شرکت را معرفی کنید:
" بنده حسین افرازی تحصیل کرده کارشناسی ارشد رشته ی پلیمر از دانشگاه تهران هستم و مدیر عامل شرکت ویژگان بسپار شرق."
"این شرکت در سال 1380 با نام تجاری ویژگان بسپار کار خود را آغاز کرد و در سال 1386 در مسیر توسعه اش کارش را با نام ویژگان بسپار شرق ادامه داد"
"در آن زمان که بنده در دانشگاه بودم، ماموریتی به ما جهت نظارت و بررسی بر تولید لوله های پلی اتیلنی کشور ابلاغ شد. پس از بررسی هایی که از شرکت های تولید کننده لوله انجام دادیم متوجه شدیم که بزرگترین ضعف درصنعت تولید لوله های پلی اتیلنی بی کیفیت بودن مستربچ های مورد استفاده در لوله ها است . در آن زمان مستربچ های داخلی چندان پایه علمی نداشتند و کیفیت لازم را برای مصرف کننده تامین نمیکردند و عمده مستربچ های مصرفی از خارج وارد میشد.بنابراین تصمیم بر این گرفتیم که خودمان واحد تولید مستربچ با کیفیت مطلوب را را ه اندازی کنیم که به این مهم در سال 1380 دست یافتیم"
بزرگترین چالش در حال حاضر برای شرکت شما کدام است؟
ایشان در پاسخ به این سوال فرمودند:
" از آن جایی که فروش محصولات ما بر سه بخش است و درواقع ما محصولاتمان را به 3 بخش میفروشیم: 1- بخش خصوصی 2-بخش دولتی 3- صادرات ، و در هر سه بخش یکسری مشکلات ناشی از خود تحریمی وجود دارد.
به طور مثال در بخش فروش به سازمان ها و ارگان های دولتی ، هنگام برگزاری مناقصات، به هیچ عنوان صداقت و شفافیت را شما در این مناقصات شاهد نیستید.مثلا در همینهفته ای که گذشت ، ما توانستیم با کلی برنامه ریزی دقیق و صرف هزینه بالا مناقصه ای را برنده شویم اما مسوولین برگزاری به بهانه عدم داشتن وجه نقد نتیجه مناقصه را کنسل کردند و نکته ی جالب اینجاست روز بعد مناقصه را دوباره برگزار کردند ، چون آن شرکتی که مد نظرشان بود مناقصه را برنده نشده بود!!
معضل دیگری که ما در هنگام فروش به بخش دولتی با آن مواجه میشویم ، بحث تصویه حساب از ارگان های دولتی است. خیلی خنده دار است هنگامی که میخواهند محصول را تحویل بگیرند شرایط بسیار سختگیرانه ای را لحاظ میکنند مثلا ضمانت نامه میگیرند و حتی اگر یک روز تاخیر در تحویل محصول داشته باشید براتون جریمه صادر میکنند اما هنگام تصویه و برگشت پول قضیه کاملا فرق میکند!!
به طور مثال من یک قرار داد خیلی بزرگ با یکی از سازمان های دولتی بستم و محصول را به طور کامل تا آخر اسفند ماه تحویل دادم اما هنوز با گذشت 7 ماه بخش عمده ای از پول من باقی مانده است!! در حالی که از طرف دیگر دارم تسهیلات بانکی را با جریمه پرداخت میکنم.
اما در بخش صادرات ما دچار یکسری از خود تحریمی ها میشویم ، متاسفانه در شرایطی که مملکت به این تولید و اشتغال نیاز دارد دوباره شاهد آن هستیم که می آیند و سد هایی را در سر راه ما میگذارند که مجبور به کاهش صادرات و حتی بعضا توقف کامل آن میشویم. به طور مثال سال گذشته بخشنامه ای تصویب شد که تا سقف یک میلیون دلار صادرات را در اختیار خود صادر کننده گذاشتند. اما امسال در بخشنامه ای جدید به ما ابلاغ شد که در صورت انجام صادرات تل چهار ماه فرصت دارید که مبلغ صادرات را در قالب ارز نیمایی عرضه کنید.وقتی که من دارم مواد اولیه را با قیمت دلار آزاد میخرم چرا باید به قیمت ارز نیمایی عرضه کنم. در حال حاضر صادرات برای ما با توجه به محدودیت هایی که بر ارز گذاشتند صرفه اقتصادی ندارد.ما سال گذشته با بازگشت تحریم ها هدف گذاری خود را روی صادرات گذاشتیم و هزینه ی بالایی را صرف بازرگانی خارجی مان کردیم و حتی توانستیم قرار دادهای بزرگی را هم ببندیم اما با توجه به محدودیت های تازه وضع شده مجبور شدیم خودمان از میزان تعهداتمون بکاهیم."
مشتریان شما چه کسانی هستند؟
"شرکت ما بالغ بر 35 محصول تولید میکند و ما مواد اولیه بسیاری از کارخانجات تولید کننده لوله و سیم و کابل و... را تامین میکنی. اما با توجه به حجم بالای نقدینگی مورد نیاز برای تولید هر 35 محصول ، محصولات را طبق سفارش ها ی مشتری تولید میکنیم. اگرچه با توجه به دانش بنیان بودن شرکت، امسال دولت با تخصیص دادن یکسری از وام ها توانسته است بخشی از مشکلات ما را حل کند که جا دارد اینجا تشکر خود را اعلام کنم. "
نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟
" نمایشگاه امسال خیلی خوب بود و من واقعا راضی هستم . نمایشگاه باعث میشود بتوانیم با بخش عمده ای از مشتریانمان در سرتاسر ایران دیدار کنیم و حرف ها و صحنت های آن ها را بشنویم که در صورت عدم وجود اینچنین نمایشگاهی این امر مستلزم صرف وقت و هزینه بالایی میبود."
نقطه تمایز شرکت شما با سایر شرکت ها در چیست؟
"با توجه به اینکه ویژگان بسپار شرق یک شرکت دانش بنیان است ما همواره از روز اول بر بحث تحقیق و نوسعه (R&D) خیلی توجه داشتیم ، و هزینه ی بالای را سالانه در این بخش هزینه میکنیم که نتیجه آن دست یابی به تولید 35 نوع محصول است که بر اساس کارهای تحقیقاتی که در داخل شرکت صورت گرفته به این مهم دست یافته ایم به همین خاطر خیلی از خواسته های مشتری را میتوانیم برآورده کنیم."
و سخن آخر
" به نظر من راز موفقیت یک کشور این است که تولید بنیان باشد . اما متاسفانه طی سال های گذشته کشور ما به سمت دلال محور بودن رفته است و این بزرگترین ضرر را به کشور میزند . ببینید یک دلال نهایتا دارای یک دفتر و یکی دو تا منشی هستش و اگر برایش مشکلی پیش بیاید خیلی راحت میتواند دفترش را تعطیل کند و منشی ها را اخراج کند.ولی یک تولید کننده تمام سرمایه و زندگی اش را داخل آن کارخانه گذاشته . راه برگشتی ندارد و این مسوولین بخ حوبی میدانند.در ارگان های دولتی به کارخانه دار به چشم یک مستکبر نگاه میکنند و وقتی به یکی از این ارگان ها میرویم این قضاه را با تمام وجود احساس میکنیم و باید این نگاه از تولید کننده برداشته شود"